Skip to main content

RANNIKON REITIT

Hangon sijainti saaristomeren laidalla, ja junayhteyden päässä Helsingistä tarjoaa loistavan lähtösataman maailman kauneimpaan saaristoon!

Hangosta kulkee kesällä 2021 meriyhteys Kasnäsiin sekä suorana (heinäkuu) että Saariston loistoreittiä Bengtskärin kautta. Saariston loistoreitillä alus vaihtuu Bengtskärin majakalla, ja molemmin päin kulkien Bengtskärissä on aikaa tutustua majakkaan. Loistoreitillä Hanko-Bengtskär yhteyttä liikennöi Marine Lines Oy, ja Bengtskär-Kasnäs Wilson Charter Oy. Paikka molemmille aluksille tulee varata erikseen. Aluksilla on rajoitettu määrä paikkoja polkupyörille, mikäli olet pyöräretkellä, muista tehdä varaus myös pyörällesi. Suoraa Hanko-Kasnäs yhteyttä liikennöi heinäkuun ajan Hanko Lines.

Par Maren m/s Atlanta kuljettaa Hanko-Kasnäs välillä reittiliikenteen aikataulujen ulkopuolella taksiveneenä 12 matkustajaa pyörineen.

Reittiliikenne

Hanko-Bengtskär www.marinelines.fi

Kasnäs-Bengtskär www.wilsoncharter.fi

Lähde kiertämään saaristoa

VINKKEJÄ KIERROKSELLE

Örö

Örön linnakesaari Saaristomeren kansallispuiston laidalla on upea viikonloppukohde, josta löytyy ainutlaatuinen koskematon luonto, majoitusta kasarmihotellista telttapaikkaan, ravintolapalvelut ja vierasvenesatama palveluin.

Örön linnakesaari oli aina vuodesta 1915 vuoteen 2014 asti suljettu sotilassaari, jolle maihinnousuun vaadittiin lupa. Linnakehistorian vuoksi saaren luonto onkin harvinaisen koskematon, ja tänä päivänä Örö on yksi Etelä-Suomen merkittävimmistä uhanalaisten lajien ja lajityyppien esiintymisalueista. Erityisen tunnettu Örö on lännen- ja etelänkylmäkukista, joita ei esiinny muualla Suomessa.  Luonnon lisäksi Örössä on nähtävää sotahistoriasta kiinnostuneille. Saaren 12-tuuman Obuhov-tykit ovat maailmanlaajuinen aseharvinaisuus.

Örön saarelle kulkee Wilson Charterin yhteysalus Kasnäsistä. Hangosta Öröseen pääsee mm. m/s Atlanta taksiveneellämme.

Högsåra

Högsåra tarjoilee vierailijalle elävää saaristolaisidylliä Hiittisten saaristossa. Saari on ympärivuotisesti asuttu, mutta puhkeaa eloon kesävieraiden saapuessa. Högsårassa viihtyy vaikka koko viikonlopun, sillä saaressa on kaksi vierasvenelaituria palveluineen, Pensionat Högsåra ja Sandvikin telttailualue majoitukseen sekä Farmor’s Cafe ja Rumpan Bar viihdyttämään.
Saaren tunnetuimmat nähtävyydet ovat Farmor’s Cafen ohella Kejsarhamnen satama ja luotsimuseo. Kejsarhamnen tuli 1800-luvulla tunnetuksi suuriruhtinas Aleksanteri III kesänviettopaikkana, jonne hän saapui 10 vuoden ajan hoveineen.

Högsåraan pääsee maitse Kasnäsin läheltä Svatnäsin lauttarannasta, jonne auto on suositeltavaa jättää vierailun ajaksi. Högsårassa kaikki on lähellä ja saareen tutustuu hyvin myös autolla. Hangosta Högsåraan pääsee meritse mm. tilaamalla taksivene m/s Atlantan (max 12 henkeä).

HANKO SAILING
HANKO BOAT RIDE
HANKO DIVING