Skip to main content

HANKO DIVING

Hanko Diving on palvellut sukelluksen ystäviä vuodesta 2001 tarjoten sukellusretkiä Hangon kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan, kouluttaen ja varusteita myyden.
Tällä hetkellä keskitymme sukellusretkien järjestämiseen, ja olemme poijuttaneet ainutlaatuisimpia hylkykohteita. Näillä kohteilla veneeltä hylylle kulkee opas-line, ja kohteet soveltuvat kaikille luokitelluille sukeltajille. Valikoimassa on myös haastavampia kohteita, joille lähdemme vain ennakkoon suunnitelluille retkille.

Hanko tarjoaa sukeltajalle ainutlaatuisen Suomisukelluskokemusken. Matalat ja karikkoiset vedet tarjoavat näkymiä niin vuosisatojen taakse purjelaiva-aikakaudelle kuin myös viime vuosisadan sotavuosiin. Näkyvyys on vedessä hyvä tai kohtalainen suuren osan kesäkautta, ainostaan heinäkuu on puuroisempaa aikaa.

Hanko Diving tarjoaa kaikille luokitelluille sukeltajille avoimia sukellusretkiä yhdessä Sukelluskoulu Aallon kanssa. Kyseisille retkille on mahdollista vuokrata välineet Aallon kautta.

Sukellusseuroille ja pienille sukellusryhmille tarjoamme omatoimista sukelluspäivää, joka sisältää kaksi sukellusta Hangon kohteilla, m/s Atlantan kippareineen paikallisoppaaksi kohteille ja pintavartioinin EA-valmiudella.  Osallistujilla tulee olla omat sukellusvälineet ja voimassa oleva sukellusluokitus. Seura / ryhmää vastaa omatoimiretkillä itse sukellustoiminnasta, ja ryhmästä tulee löytyä sukellusvanhin. Toistaiseksi emme täytä pulloja Hangossa!

Löydät Hanko Diving Facebook-sivut täältä.

Aalto-sukellusretket

milloin: touko-lokakuu
hinta:

  • 279 €/viikonloppu (sis. majoituksen aamupalalla ja saunalla)
  • 109 €/päivälähtö

Hanko Diving järjestää yhdessä Sukelluskoulu Aallon kanssa päiväretkiä ja sukellusviikonloppuja Hangon vedenalaiseen maailmaan. Retket ovat avoinna kaikille luokitelluille sukeltajille, joilla on voimassa oleva sukeltajavakuutus ja kokemusta sukeltamisesta Suomessa.

Retkien sukelluspäivä koostuu kahdesta sukelluksesta Hangon lähikohteilla. Päivän kesto on n. 6 tuntia, ja sukellusten välissä on aikaa nauttia myös merimaisemasta ja evästauosta laivan kannella tai rantakallioilla.

Seura-sukelluspäivä

milloin: touko-lokakuu
hinta:

  • 1500 € viikonloppu
  • 890 €/päivä (sis. kaksi sukellusta)
  • 490 €/ilta (sis. yhden sukelluksen)

Hanko Divingin sukellustukialus m/s Atlanta on varattavissa sukellusseuroille- ja ryhmille miehitettynä. Sukellus-charterin hinta sisältää yksityisen retken seurueellesi, veneen käyttöösi 6 tunniksi / kahdelle sukellukselle Hangon kohteilla sekä sukeltamiseen vihkiytyneen kapteenin. Huolehdimme pintavartioinnin ja EA-valmiuden, jolloin koko ryhmäsi voi keskittyä sukeltamiseen. Seura-sukelluksissa sukellusvastuu sukellusvanhimpineen jää seuralle.

Snorklaus-päivä

milloin: kesä-elokuu
hinta:

  • 990 €/4 henkeä
  • lisähenkilöt 195 €/henki

Kauden 2021 uutuus ovat Hanko Divingin snorklauspäivät, joilla viemme teidät yksityiselle snorklausretkelle tutustumaan Hangon merenalaiseen maailmaan. Retken hinta sisältää snorklausoppaan, jolta saa vinkkejä ja oppia tekniikkaan, varusteet ja kevyen picknick-ruokailun. Retkellä voit oppia snorklauksesta ja nähdä upeita biokohteita sekä hylkyjä vuosisatojen takaa. Tällä retkellä perushinta sisältää korkeintaan 4 osallistujaa, ryhmän suurin mahdollinen koko on 8 vierasta.

Vierailemme päivän aikana kahdella snorklauskohteella, joista toinen on kelin salliessa hylkykohde.  Retken kesto on n. 6 tuntia.

SUKELLUSKOHTEET

Hauensuoli ja Tullisaari

Tullisaaren suojaisa luonnonsatama toimi vuosisatoja merenkulkijoiden tukikohtana, ja muistona menneestä ajasta saaren kalliosta voi tänä päivänäkin löytää kiveen hakattuja sukuvaakunoita ja vedenkorkeudesta kertovia merkkejä aina 1400-luvulta lähtien.

Sukeltajille Tullisaari ja saaren eteen muodostuva Hauensuoleksi kutsuttu salmi tarjoavat helposti lähestyttävän poijutetun sukelluskokonaisuuden, joka koostuu 1647 uponneesta kaapelihylystä 17 metrin syvyydessä ja Kobbenin koilis- ja itähylyistä 10 metrissä. Hylyille on ohjausköydet saaren laiturista ja poijulta. Lisäksi Tullisaaren ja Kobbenin väliin muodostuva Hauensuoli on upea biokohde, joka mataloituvana soveltuu myös snorklaukseen.

Muut kohteet

Hanko Divingin vakiokohteita ovat Hauensuolen hylkypuiston lisäksi Keulakuvana tunnettu Osborn & Elisabeth vuodelta 1873 (syvyys 17 m) ja Garpenina tunnettu priki Conservativ  vuodelta 1847 (syvyys 15 m). Molemmat kohteet on poijutettu, ja poijulta on ohjausline hylylle. Tämän lisäksi ohjelmassa on poijutamattomia kohteita, joista vierailemme paljon kaljaasi Suomen hylyllä vuodelta 1911, vieressä sijaitsevalla Östergårdharunin kalkkilaivalla ja Pirtu-Veerana tunnetulla Asa-Finillä.

Jos kaikki kohteemme ovat käyneet vuosien saatossa tutuksi, ei huolta, kartoitamme uusia kohteita ja otamme kiehtovimmat ohjelmaan. Ennakkovalmistautumisella myös muut hankoniemen kohteet ovat mahdollisia!