Skip to main content

Merelle mieli

Kesä 2021 alkoi road tripillä Hankoon. Hangossa meri kimalteli upeasti kauniissa säässä, ja halusimme merelle. Vuokrattavaa soutuvenettä emme Hangosta löytäneet, mutta m/s Atlantan kippari oli valmis lähtemään ex tempore merelle pienelle risteilylle.

Itäsatamasta suuntasimme merelle ja reitti vei ensin katsomaan mereltä Tulliniemen rantoja, joille emme olleet vielä löytäneet. Rannalla viiletti surffareita ja leijalautailijoita, ja ranta houkutti palaamaan myöhemmin maitse. Merellä pieni tuulenvire ei ollutkaan niin pieni, ja soutuveneellä olisi tullut hiki. Vene keikkui hetken, kunnes edessä siintävät saaret tarjosivat suojaa. Russarön edessä keikkui vähän enemmänkin, ja majakalle emme päässeet, sillä saarella oli sotaharjoitukset. Matka jatkui Gustavsvärnin majakka- ja linnoitussaaren edustalle, ja veneen lähestyessä saaresta nousi ilmaan valtavan suuri merikotka. Ja hetken päästä muurien takaa nousi vielä toinenkin merikotka!

Matka jatkui kohti satamaa auringon kimallellessa aalloilla, ja ajoimme satamaan Hangon Casinon edestä. Maisemat olivat upeita, soutuveneen sijaan suosittelemme m/s Atlantaa!

Maria T. Maija L.