Skip to main content

Vappu Hangon hylyillä

Vapun vapaille päiville puuttui sukelluskohde, ja Hanko Diving tuli pitkästä aikaa mieleen. Sukelsimme Hangossa aiemmin paljonkin, ja nyt oli aika katsastaa Hangon meno uusien omistajien aikana. 

Vappuperjantaina käänsimme  autojen keulat Ylöjärveltä kohti Hankoa, ja perillä odotti Hanko Divingin vinkeillä löytynyt Villa-majoitus. 

Sukeltamaan kun oli tultu, suuntasimme vielä päivän päätteeksi iltasukellukselle. Illan kohteena oli Keulakuvana tunnettu Osborn & Elisabeth n. 18 metrissä. Kylmään veteen rohkeni puolet joukosta, mutta veteen uskaltautuneille oli tarjolla hyvä näkyvyys. 

Lauantaina koko ryhmä oli pirteänä 11 aikoihin laiturilla odottamassa lähtöä. Päivän kohteiksi valittiin Hauensuolen hylkypuisto ja ja Garpenin luotojen väliin uponnut Conservativ. Haensuolessa osa porukasta otti pari dyykkiä, sillä +4*C vedessä ei viihtynyt puolta tuntia kauempaa ilman lämmittelytaukoa. Kohdella sukelluksella puiston kaikki kolme hylkyä tuli nähtyä, ja hylyt olivat ennallaan. Päivän pääkohde oli Conservativ, joka on uponnut kahden luodon väliin n. 14 metriin. Hylky on vuosien saatossa levinnyt, mutta on selkeästi tunnistettava, ja sisältää läheltä tutkien paljon yksityiskohtia. Päivän aikana noussut tuuli toi välillä utua, mutta näkyvyys oli muuten hieno. Garpenilta siirryttiin vielä päivän päätteeksi edellisestä päivästä tutulle Keulakuvalle, joka tarjoili nyt vielä parempaa näkyvyyttä. Kolmen hylyn jälkeen päivä oli täynnä, ja oli aika suunnata syömään ja kipparin varamaan saunaan Itämeren Porttiin. 

Sunnuntaina suunnattiin vielä kerran merelle, ja päivä aloitettiin matalalla Pirtuveerana tunnetulla Asa Finnilla. Syvemmät kohteet houkuttivat, ja niitä löytyi läheltä kaljaasi Suomen hylyltä Östergårdsharunin luodon kupeesta. Sukellus alkoi kaljaasi Suomelta, josta johti line ulommalle kalkkilaivan hylylle. Ennen sukellusta ulompi hylky etsittiin kaiulla, ja pintaan noustessa m/s Atlanta odotti suoraan hylyn päällä. Diamond Divers kiittää Hanko Divingia hienosta viikonlopusta!

#Diamond Divers # Subco

Jussi Koskinen